Vuokralaiset jäävät taloyhtiössä helposti alemman kastin kansalaisiksi. Taloyhtiöissä luotetaan liikaa siihen, että vuokranantajat pitäisivät vuokralaisensa ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiössä on meneillään. Pelkkä osakkaille tiedottaminen ei riitä, koska tieto ei läheskään aina kulje osakkailta heidän vuokralaisilleen.

Taloyhtiöissä asuvat eivät välttämättä pane merkille tai edes tiedä, kuka on osakas ja kuka vuokralainen. Silti vuokralaiset jäävät helposti taloyhtiön muodostaman yhteisön ulkopuolelle, vaikka tähän ei ole mitään syytä. Ideat eivät asu vain osakkaiden päässä, vaan yhtä lailla vuokralla asuvilla on näkemystä taloyhtiön kehittämiseen. Taloyhtiössä voi olla asukkaita monista eri maista ja monikansallisuus lisää ideoiden runsautta. Vuokralaisella voi olla koko taloyhtiötä hyödyttävää osaamista. Vuokralaiset kannattaa ottaa mukaan taloyhtiön kehittämiseen.

Kaikki lähtee siitä, miten uusi asukas otetaan taloyhtiössä vastaan, oli hän sitten osakas tai vuokralainen. On tärkeää, että yhteiset pelisäännöt ovat kaikkien tiedossa aina järjestyssäännöistä roskien lajitteluun sekä saunavuoron tai autopaikan varaamiseen. Kattava perehdytys ehkäisee ongelmia myöhemmin.

Esimerkillisessä yhtiössä hallitus ja isännöinti ovat yhdessä sopineet, miten perehdyttäminen hoidetaan. Hyvä tapa on esimerkiksi jakaa uusille tulokkaille tervetulopaketti. Siinä kerrotaan tärkeitä asioita, kuten keneltä voi kysyä mitäkin ja kuinka yhteisiä tiloja, kuten saunaa ja pyykkitupaa käytetään.

Lisäksi vuokralaiset voi kutsua yhtiökokoukseen, kun taloyhtiössä on vähintään viiden eri omistajan osakehuoneistoja, vaikkei heillä äänioikeutta olekaan. Vuokralaisilla on kuitenkin oikeus käyttää puheenvuoroja ja tehdä ehdotuksia. Kokouksessa myös tutustutaan naapureihin ja luodaan yhteishenkeä.